Frederiksborgvasen

2.450,00 kr.

FrederiksborgVasen er en hyldest til Hillerød og Frederiksborg Slot.
Kunstvasen er inspireret af taget på slottet. Frederiksborg Slot er bl.a. kendt for sit smukke kobbertag. Oprindeligt var det lavet af skifer og bly, men det er med sit irgrønne kobbertag, at Frederiksborg Slot er berømt.  Vasen er 15 cm. høj og 12 cm. bred.

Der bliver kun produceret 48 vaser i alt. Alle er nummereret.

Ingen af kunstvaserne er ens, så skriv nummer på den vase du ønsker i kommentarfeltet.

Kategori:

Beskrivelse

En kunstvase, der symboliserer historie, nutid og fremtid

Hillerød er Nordsjællands centrum for handel, uddannelse og erhvervsliv foruden regionshovedstad. Hillerød er en by i stadig udvikling, der blev bygget tilhandelsformål med slottet som varemærke, der er trækplaster fra nær og fjern. Danmarkshistoriens nok mest berømte konge, Christian IV, blev født på Frederiksborg Slot i 1577 og har skabt sig et eftermæle som grundlægger af flere store handelsbyer i Norden, samt det ældste-eksisterende gymnasium i Danmark, Frederiksborg Gymnasium (oprindeligt Frederiksborg Lærde Skole).

Christian IV’s målsætning om vækst og viden førte også til oprettelse af landets første kollegium, Regensen, med 100 gratis pladser til unge studerende. Den ambition om vækst og viden kendetegner Hillerød den dag i dag, og som monument herfor står Frederiksborg Slot – et af de mest prægtige af Christian IV’s berømte renæssancebygninger.

Inspiration
Kunstvasen er inspireret af taget på slottet. Frederiksborg Slot er bl.a. kendt for sit smukkekobbertag. Oprindeligt var det lavet af skifer og bly, men det er med sit irgrønne kobbertag, at Frederiksborg slot er berømt.

Inspirationen stammer især fra det imponerende porttårn, som blevopført 1618-21 efter tegning af den danske arkitekt Hans van Steenwinkel den yngre.

Kunstvasen er af kobber, som selve taget, og herefter oxideret til den grønne farve.

Designet er dogskabt på en sådan måde, at man stadig aner kobberet igennem den grønne farve. Fladerne på vasensymboliserer tagets store flader, og toppen af vasen er sat sammen efter inspiration fra sammemønster, som ligger i netop indgangstårnets hjørnesamlinger i taget.

Håndværket
FrederiksborgVasen er skabt gennem et både moderne og traditionelt håndlavet smedearbejde. Daman før i tiden skulle bygge byer, var det vigtigste først at bygge en kirke og derefter at etableresmedens værksted. Det var smeden, som skulle lave værktøjer til alle håndværkerne, og han varderfor uundværlig og havde stor betydning i startfasen.

Denne hyldestvase til Hillerød er således fremstillet ud fra en stolthed over både historien omFrederiksborg Slot og den kerneværdi, at den er skabt som et håndlavet smedeprodukt

Yderligere information

Nummer

1, 2, 3