Skip to main content

Loudliving

Genbrug på højere niveau

I Loudliving arbejder vi aktivt med genbrugsmaterialer, og vi hjælper byggebranchen med at genanvende byggeaffald, som stadig har kvalitet.

Vi omdanner materialer fra bygninger i forbindelse med nedrivning eller renovering til nye produkter. Dette er bæredygtigt genbrug på et logisk niveau.

Hvorfor genbruge byggematerialer?

Hvert år kommer mere end 3,5 mio. ton affald fra bygge- og anlægsbranchen. Det svarer til mere end 25 % af Danmarks samlede affald. Ved at genanvende materialer fra byggebranchen er vi med til at reducere affald og forurening i Danmark.

Det startede i Børssalen

Loudliving startede med en drøm om at skabe produkter, hvor materialets fortid smelter sammen med moderne formgivning. Det drejer sig ikke kun om nogle planker med mange år på bagen eller et sjovt design for designets skyld, men et slutprodukt, hvor form, funktion og historie går op i en højere enhed.

Derfor var det også fuldstændig uvirkeligt, da det blev muligt at erhverve det gamle sildebensgulv, som ellers havde ligget i Børsen siden 1857.

Gulvet er unikt og et vaskeægte stykke Danmarkshistorie. Træet er af en uddød eukalyptusart, og store personligheder som C.F. Tietgen og mange andre mægtige købmænd og handelsfolk har haft deres daglige gang på netop dette gulv.

De ikoniske gulvbrædder er nu blevet til en moderne bordserie, vi har valgt at kalde Børsenbordet.
Det skuer både tilbage til de mange vigtige beslutninger, der er taget i børssalen, men også frem i tiden som et bord, der kan gå i arv i generationer.

Et bæredygtige valg

Loudliving har rykket sig meget, siden vi startede med Børsenbordet. I dag har vi flere varianter af historisk træ, og vi arbejder også med renovering og redesign af gamle møbler. Større interiørprojekter fylder også meget, og vi har flere opgaver fra nedrivningsprojekter i gang.

For vi er mere end et livsstilsbrand. Vi er en af de førende aktører inden for genbrug af materialer fra nedrivninger i byggebranchen, og vi arbejder tæt sammen med entreprenører og bygherrer.

Derudover vejleder vi virksomheder og byggeansvarlige i korrekt nedrivning, så materialer kan genbruges ordentligt.
Vi opkøber store partier genbrug fra nedrivningsprojekter og anvender dem til at skabe nye produkter.

Vi brænder for vores fag og elsker, at vi har mulighed for at give dansk historie nyt liv.

Sammen om en bedre fremtid

Hos Loudliving arbejder vi for en bedre fremtid.
Flere af FN’s 17 Verdensmål er en integreret del af vores daglige drift.

8. Anstændige jobs og økonomisk vækst

Frem til 2030 skal den globale ressourceeffektivitet inden for forbrug og produktion løbende forbedres. Både for at fremme økonomisk vækst ved at skabe højere produktivitet og teknologiske gennembrud og for at opnå fuld og produktiv beskæftigelse og anstændige jobs for alle.

Hele omdrejningspunktet for Loudliving som virksomhed er en god og bæredygtig økonomisk vækst. Det gør vi hovedsageligt ved at genbruge gamle materialer og give dem nyt liv. Hertil tager vi et ansvar for bedre og bæredygtige forbrugs- og produktionsmønstre for at undgå ressourcespild. Vi er af den opfattelse, at alt kan og skal bruges.

12. Ansvarligt forbrug og produktion

Vi er alle nødt til at leve mere bæredygtigt, og især vores forbrug og produktion skal ændres. Der masseproduceres ting, som enten ikke bliver skabt under ordentlige forhold eller med et enormt stort og unødvendigt ressourceforbrug.

Derfor arbejder vi i Loudliving først og fremmest ud fra tankegangen om reuse og redesign. Vi mener, at gamle gulvbrædder sagtens kan bruges på lige fod med nye materialer, og så giver de samtidig et langt mere unikt udtryk.

13. Klimaindsats

Vi skal handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser. Derfor bør alle virksomheder udlede mindre CO2. Den omstilling er vi allerede i fuld gang med.

Først og fremmest bruger vi hovedsageligt materialer, som allerede tidligere har haft en anden funktion. Det kunne for eksempel være det originale træ fra Nyboder, som vi omdanner til en lang række af møbler og interiør. Derudover bruger vi altid alt materialet. Intet må gå til spilde.

En del af Go Green Denmark

Vi er stolte over at være medlem af GoGreen Denmark netværket. GoGreen Danmark er både en guide til dig som forbruger og et erhvervsnetværk for virksomheder med en bæredygtig profil. GoGreen Danmark favner mangfoldigheden af iværksættere, små og mellemstore virksomheder og organisationer, der hver dag tænker bæredygtighed ind i måden, de driver forretning på.

Hent GoGreen’s APP
Du kan hente app’en der viser virksomheder, som er medlem af GoGreen Denmark og som lever op til deres høje standarder for bæredygtighed. Hent app’en her

 

Henvendelse efter aftale i vores værksteder

Værksted, lager og produktion samlet i Helsingør

Åbningstider

I dagtimerne er vi som oftest i vores butik eller på vores værksted, som ligger side om side i Helsingør.  Du er altid velkommen til at kigge forbi. Det sker dog, at vi er ude af huset. Vi vil anbefale dig at kontakte os og lave en aftale på forhånd. Det er også muligt at lave en fast aftale ved at udfylde formularen på denne side.

Du er velkommen til at kontakte os på [email protected] eller ringe til +45 31 75 70 50, hvis du har nogle spørgsmål.

Her finder du os

Henvendelse efter aftale i vores Værksteder
Fabriksvej 8-10
3000 Helsingør
Lager & Produktion
H.C. Ørstedsvej 6
3000 Helsingør
Kun efter aftale.

Aftale formular

Send os en forespørgsel på det tidspunkt du ønsker at besøge os, så vender vi hurtigst muligt tilbage på enten mail eller telefon.

“Sharing is caring”

Hos LoudLiving er vi hverken bange for at dele ud af vores erfaringer eller for at blive klogere. Vi håber, at vores koncept tiltrækker andre passionerede og dygtige folk, som har en god idé, eller en energi, der ikke kan holdes tilbage!

Værksteder fyldt med godt håndværk!